Välj en säker dörr till lägenheten. En robust och bra dörr är den självklara installationen för att öka säkerheten i bostaden. En säkerhetsdörr gör lika mycket för miljön inomhus som den gör för uttrycket utåt i trapphuset. Genom att hålla ute både ljud, matos och brand, och samtidigt drastiskt minska risken för inbrott, utgör en bra dörr en god investering i boendemiljön, och kan dessutom bidra till en sänkt försäkringspremie på hemförsäkringen. Genom att specialtillverka en dörr kan man också återskapa en originalfasad med bibehållen säkerhet, eller sätta pricken över i:et genom att välja ut träslag, speglar och andra detaljer. Den vackra ytan avslöjar inte den säkerhetsklassade stålkärnan i dörren, och kombinationen är både estetiskt tilltalande och tillräckligt trygg för den mest kräsna. Här finns även hemlarm som förbättrar helhetsåtgärden avsevärt-

Tre saker att känna till om säkerhetsdörrar i bostadsrätten

  • Med säkerhetsdörrar i en förening blir tryggheten för medlemmarna större, och genom att satsa på både snygga och säkra dörrar ökar både värdet och trivseln i huset. Att installera en säkerhetsklassad port utåt gatan år förstås också en självklarhet för att hindra obehöriga från att ta sig in i fastigheten, och ett stilfullt sätt att välkomna både medlemmar och deras gäster.
  • Trapphus och korridorer är på grund av bl. a. brandskyddsregleringar oftast kala och orsakar lätt ekon när människor rör sig där. Genom att installera täta dörrar blir det betydligt tystare inne i lägenheterna, vilket gör att den som arbetar skift kan sova i lugn och ro även när brevbäraren kommer förbi.
  • Tack vare dörrens kombination av träfasad och stålkärna kan en tekniskt avancerad dörr bli ett riktigt konstföremål som sätter pricken över i:et för bostadsrätten. Extra detaljer som fönster och utsmyckningar gör dörrens utseende till något utöver det vanliga.

Minimalt behov av underhåll

Med en säkerhetsklassad dörr blir lägenheten en plats att lugnt sova gott om natten. I de flesta fall krävs det minimalt med underhåll för att dörren ska behålla sin vackra yta, tack vare en slitstark finish. Dörren kan torkas av med en fuktad trasa vid behov. Gångjärn och låskolv mår bra av att rengöras och smörjas med jämna mellanrum för att fungera felfritt och ljudlöst.

Öka tryggheten i hemmet med en säkerhetsdörr