Webbutveckling är processen att skapa, utforma och underhålla webbplatser. Det handlar om en kombination av tekniska element som kodning och programmering, tillsammans med mer kreativa aspekter som design av användarupplevelser (UX).

Det finns många verktyg som hjälper webbutvecklare att lära sig grunderna i webbutveckling, till exempel kodredigerare, som gör det möjligt att skriva den HTML som utgör en webbplats. VS Code är ett av de mest populära valen, men det finns även andra som Notepad ++ och Atom. Förutom en textredigerare behöver du en webbläsare, så att du kan testa de layouter och skript som du skriver. De flesta av de större webbläsarna är gratis att ladda ner, bland annat Chrome, Safari, Microsoft Edge, Firefox och Opera.

Back-end webbutveckling

Backend på en webbplats är den del som ligger bakom kulisserna, och det handlar om att bygga en databas som lagrar data. Servern svarar sedan på förfrågningar från klienten, webbläsaren, med den informationen och den skickas sedan till användaren.

Fullstack webbutveckling

En fullstackutvecklare är specialiserad på både front-end och back-end arbete, så de har all kunskap för att bygga en webbplats från början till slut. De kan också vara ansvariga för att underhålla webbplatsen och lägga till nya funktioner vid behov.

Vad är utveckling av webbsidor?

Vebsidutveckling är processen att skapa och underhålla webbplatser. Det innebär att utveckla webbplatsens layout och innehåll samt att bygga en plattform för att kommunicera med användarna.

  1. Först måste du bestämma hur du vill att webbplatsen ska fungera. Detta kommer att avgöra vilka sidor och kategorier du behöver skapa.
  2. För det andra måste du tänka på din målgrupp och vad de letar efter på din webbplats. Detta kommer att hjälpa dig att planera innehållet på varje sida och se till att det uppfyller behoven hos din målgrupp.
  3. Nästa steg i utvecklingen av webbsidor är att skapa koden som ska bygga upp webbplatsen. Detta inkluderar att skriva HTML-, Javascript- och CSS-koden som kommer att utgöra strukturen på din webbplats.
  4. Detta görs med hjälp av en textredigerare, som Notepad för Windows eller TextEdit för Mac. Med en bra textredigerare kan du spara filerna till din webbsida i ett format som är giltig HTML, vilket är nödvändigt för att en webbläsare ska kunna läsa.

Du behöver också veta hur du använder HTML-taggar, som används för att strukturera och lägga till länkar och bilder på din webbsida. Till exempel, a href=”link”> länk infogar en länk mellan två platser på webben. För det sista måste du förstå hur du ska styla din sida med hjälp av CSS (Cascading Style Sheets), som är ett språk som gör att du kan använda designelement som typsnitt och färger, samt layouter och bakgrunder. Detta är nödvändigt för att se till att din webbsida ser bra ut på en mängd olika enheter och kan anpassas till skärmstorleken på användarens webbläsare.

De bästa kurserna i webbutveckling för nybörjare

Kurser i webbutveckling är utformade för att lära ut kodningsfärdigheter och andra relevanta tekniska kunskaper. De kan tas gratis eller genom att betala en avgift för att få ett ackrediterat certifikat.

De bästa kurserna i webbutveckling för nybörjare

Om du är nybörjare inom kodning finns det många alternativ online och offline som lär dig grunderna i HTML, CSS, JavaScript och annan viktig teknik. Dessa kurser är ett utmärkt sätt att lära sig webbutveckling och börja bygga webbplatser från grunden.

Kursen Kom igång med webbutveckling

Den här kursen är utformad för nybörjare och täcker grunderna i HTML och lär dig att skriva en enkel webbplats. Den innehåller också HTML-mallar och hur man använder stilar för att ändra hur en webbsida ser ut.

Nästa kurs, Inbäddad programmering med JavaScript, hjälper dig att utveckla dynamiska webbsidor genom att programmera och testa dina egna JavaScript-program. Du lär dig att skapa varningar och uppmaningar, samla in användarinmatning och utföra händelser (åtgärder som vidtas när specifika användare interagerar med din webbplats).

Du får också öva på att identifiera HTML-taggar och kod, skapa länkar och arbeta med bilder som du vill ha på dina webbsidor. Slutligen, under kursens sista vecka, lär du dig att styra dina webbsidor med CSS.

En lista för sig

Bloggen A List Apart är en fantastisk resurs för utvecklare på alla nivåer, och dess artiklar täcker ett brett spektrum av ämnen. Från tips om webbkodning till tips om design och användarupplevelse, A List Apart är ett måste för alla som vill förbättra sin karriär inom webbutveckling.

Prototyper och Wireframes

Webbapplikationer är ett populärt sätt att engagera din publik. Dessa program ger en interaktiv, personlig upplevelse som är lätt att navigera och använda. För att bestämma dig för att bygga din egen webbapplikation bör du överväga flera saker: fördelar och nackdelar samt marknaden för din produkt. Det är också viktigt att tänka på din webbapplikation som en lösning på ett befintligt problem.

Prototyper, wireframes och användarresekartor är alla viktiga delar av designprocessen. De bidrar till att säkerställa ett visuellt övertygande och intuitivt gränssnitt för din webbapplikation och kommer att spara tid och pengar i det långa loppet.

Du kan börja med att skapa en grov skiss av din app på papper eller i en webbapplikation som Google Docs. Kom bara ihåg att hålla det enkelt och se till att hänvisa till den information du samlat in i din marknadsundersökning. När du nu har en grov idé om hur din app kommer att se ut är det dags att börja skapa prototyper och wireframing. Detta kommer att hjälpa dig att skapa en exakt representation av din webbapplikations layout och flöde.

Det är också en bra idé att validera din prototyp genom att låta användare prova den. Detta hjälper dig att förstå hur bra din webbapplikation fungerar och om den behöver förbättras.

Sist, om du letar efter ett prisvärt sätt att få din webbapplikation byggd kan du överväga att anlita en entreprenör i ett annat land där priset på webbplatsutveckling är billigare. Outsourcing kan spara tid och pengar samtidigt som du kan arbeta med ett team av professionella utvecklare.

Hur man blir en WordPress-utvecklare

WordPress är ett innehållshanteringssystem (CMS) som gör att du kan skapa och underhålla webbplatser. Dess flexibilitet gör det enkelt för utvecklare att bygga anpassade teman och plugins som löser specifika affärsbehov.

WordPress-utveckling kan vara ett givande karriärval för dem som tycker om att arbeta med kod och är motiverade att lära sig ny teknik. Det är också ett utmärkt sätt att tjäna extra inkomster.

Det första steget för att bli WordPress-utvecklare är att behärska grunderna för kodning. Detta kommer att hjälpa dig att komma igång snabbt och effektivt. Det finns gott om gratis resurser som hjälper dig med din kodningsresa.

En WordPress-utvecklare arbetar med 3 huvuddelar av en webbplats infrastruktur: webbservern (t.ex. nginx eller Apache), PHP och en databas. Det är viktigt att inrätta en egen lokal utvecklingsmiljö för att arbeta med WordPress-filer och att hålla din kod säkerhetskopierad med versionskontroll.

Du bör dessutom ta dig tid att lära dig att skriva enhetstester för din WordPress-kod. Genom att skriva ett enhetstest för ditt insticksprogram kan du identifiera och åtgärda fel tidigt i utvecklingscykeln.

Du kan också delta i bootcamps för WordPress-utveckling för att få praktisk erfarenhet och skapa kontakter med andra utvecklare. Många av dessa bootcamps erbjuder heltids- och deltidskurser i WordPress-utveckling, så du kan välja rätt program för dig.

Ett annat utmärkt alternativ är att anlita en frilansare via en plattform som Codeable eller Upwork. Dessa plattformar kopplar ihop företag med erfarna yrkesmän som kan ta sig an en mängd olika WordPress-projekt, från 404-fel till fullständiga omkonstruktioner av webbplatser.

Vad gör en WordPress-utvecklare?

  1. WordPress är ett populärt och flexibelt innehållshanteringssystem som gör det möjligt för användare att enkelt skapa en webbplats.
  2. Det erbjuder en uppsjö av tillägg, plugins och teman för användare att anpassa sina webbplatser.
  3. WordPress-utvecklare arbetar med både front-end och back-end-utveckling för själva plattformen eller för att hjälpa kunder att bygga sina webbplatser.
  4. De använder ofta en blandning av programmeringsspråk, inklusive JavaScript, HTML och PHP.
WordPress innehållshanteringssystem