Export är en import till din bransch. Att kunna exporterat en produkt till USA, vilket är en bra export, eller till Storbritannien. Det spelar ingen roll vilket land varan exporteras till, det är fortfarande en import för bransch. Detta är samma för all import och export från länder utanför EU. Oavsett om det är en lokalt tillverkad produkt eller en utländsk produkt, det är en import för bransch.

Importhantering är en del av importbearbetning och det är viktigt att känna till spårningen så företag kan hålla reda på den. Många branscher använder import registerhållning för att säkerställa att de uppfyller de genomsnittliga kraven på exportregler som anges av tull, farliga produkter eller andra organ. Om företaget inte är bekant med dessa importkrav kan det påverka bransch negativt.

Produktstandarden

En av de första sakerna som företag bör göra när de startar ett importkontrollprogram är att analysera alla sina produkter. Se till att förståelsen för alla märkningskrav som ställs av landets regering. Titta på alla råvaror som används i produktionsprocess. När företag börjar förstå import, kommer de att kunna bättre identifiera eventuella import och de som faktiskt orsakar problem. Titta på hela importprocess, från inköp, genom insamling av varor, till att säkerställa att de importerade produkterna uppfyller importstandarder, till den faktiska leveransen av varorna till slutanvändaren. Se också till att känner till alla detaljer om import och exportlagar som finns i landet.

Alla importprogram måste granskas för att följa importkontroller, exportkontroller och exportriktlinjer. Det är viktigt att förstår varje aspekt av företags importbearbetning innan du påbörjar ett program. När företaget förstår vikten av importhantering kan du undvika problem under importen och tillhandahålla snabbare och korrekta sändningar till kunderna.

Se alltid till att testa produkter innan dom skickas ut , samt gör kvalitetskontroll inspektioner på de produkter. Se till att du har ett system för att skydda mot bedrägerier. Kunskap om mottagaren av varorna, om företaget som kommer att ta emot försändelsen har tillstånd att ta emot den eller inte.

Glöm inte att hålla reda på företagets import och export, och all annan information som kan vara av nytta i importkontrollprogrammet. När företag har utvecklat import kontrollprogram, kommer det att kunna ge kunder mer värde för sin dollar, och företaget kommer att kunna fokusera på sin kärnverksamhet.

Besök denna sida tungindustri.se om industri för vidare information.

Importprocessen för industriföretag